VOORDELEN VAN DE WOL VAN WAK

100% NATUURLIJK

De wol van WAK is van 100% schapenwol, zonder een gram acrylvezel. We kiezen voor natuurlijk en beloven de wereld groener te maken.

100% Peruaanse wol

Onze wol komt van de hoge Andes in Zuid-Amerika. Het is verkregen van gekruiste schapen (Corriedale and Merino) die op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau worden opgevoed.

BLIJE SCHAPEN

In de Peruaanse Andes leven de schapen in optimale condities, in een natuurlijke omgeving, wat direct bijdraagt aan de kwaliteit van de wol.

TREND KLEUREN

We gebruiken modieuze kleuren per seizoen voor onze wol, zonder de elegante basics zoals zwart, grijs of beige te vergeten.

ZIJN TOUCH, KLEUR EN DIKTE MAKEN HET TOT EEN EXCLUSIEF, HOOGWAARDIGE WOL. BREIEN MET ONZE GAREN MAAKT EEN EXCLUSIEF KLEDINGSTUK MET VEEL PERSOONLIJKHEID. WAAR JIJ HEEN GAAT, GEEF JE DE TREND AAN.

KEN HET PROCES OM GARENS TE MAKEN

1.- DE SCHAPEN SCHEREN

Aan het eind van de winter hebben de schapen hun natuurlijke bescherming niet meer nodig. In de lente scheren de scheerders de wol. De schapen zijn zo koeler voor de hitte van de zomer.

2.- DE WOL WASSEN

De wol kan nu gewassen worden, in heet water en een hygiënische oplossing, om vuil en onzuiverheden te verwijderen.

3.- KAARDEN

Dit bestaat uit het voorzichtig oppakken en voorzichtig trekken van de stukken garen tot vezels. De wol wordt gekaard en dan gekamd. Dan is het klaar voor de volgende stap.

4. SPINNEN

De wolvezels worden gemengd en gedraaid tot de gewenste dikte is verkregen. In het algemeen wordt een spinnewiel of spil gebruikt.

5.- VERVEN

De kleurstof wordt met kokend water in een pot gegoten. De wol wordt een tijdje in de pot geplaatst om de kleur te absorberen. Onze wol heeft een zuiverdere tint wit dan andere, waardoor het kan worden geverfd in een breed scala aan kleuren.

6.- GEDRAAIDE STRENGEN

De wol wordt nog een keer gedraaid, voor de final touch. En dat is het! We hebben nu een bolletje wol in de gekozen kleur. Dit is hoe we onze 100% wolgaren maken bij We Are Knitters.

KARAKTERISTIEKEN VAN ONZE WOL

DIKKE WOL

De perfecte dikte

 • Onze dikke wol heeft de ideale dikte voor beginners.
 • Dit garen is een bolletje van een hele dikke draad.
 • De bollen zijn groter dan normaal, 200 gram per 80 meter per bol. Wij raden aan om te breien met een naald van 15 mm of dikker.

DE DUNNE WOL

Makkelijk en licht

 • Veel dunner dan onze gebruikelijke garens.
 • Het is erg zacht en makkelijk om mee te breien. De bol bestaat uit een enkele streng.
 • Elke bol weegt 100 gram en heeft een lengte van 140 meter. Om hiermee te breien raden wij naalden met een dikte van 8 mm of meer aan.

MERIWOOL

Superwash

 • Merino is één van de beste wol die te verkrijgen is, erg warm en flexibel. Het staat bekend vanwege de extreme lichtheid en zachtheid.
 • Bovendien is het superwash. Je kunt je favoriete kledingstukken in de wasmachine wassen met een delicaat wasprogramma.
 • Elke bol weegt 100 gram en heeft een lengte van 136 meter. We raden naalden aan van 5 mm.

BABY ALPACA

Buitengewone zachtheid

 • De Baby Alpaca is één van de meest exclusieve wol vanwege de fantastische kwaliteit.
 • Het is één van de dunste en zachtste garen op de markt. Je kunt er niet vanaf blijven!
 • Elke bol weegt 50 gram en is 112 meter lang. We raden breinaalden aan met een dikte van 5 mm of meer.

THE MERIPACA

Perfecte combinatie

 • De Mericapa combineert twee fantastische vezels, Merino en Baby Alpaca, wat resulteert in een vezel met optimale zachtheid, kwaliteit en torsie.
 • De samenstelling bestaande uit 80% Merino Superwash en 20% Baby Alpaca maakt het mogelijk om de wasmachine in een delicate cyclus te zetten met een neutrale zeep. En vergeet niet, droog vlak en in de schaduw.
 • We raden aan om met dit garen te werken met naalden met een dikte van 5 mm. Elk kluwen is 100 gram en 140 meter lang.