BOORDSTEEK (OP EEN ONEVEN AANTAL STEKEN)
Boordsteek op een oneven aantal steken wordt net zo gebreid als boordsteek op een even aantal steken, namelijk door rechte en averechte steken af te wisselen. Het verschil is dat als je een oneven aantal steken opzet, je de naald eindigt met dezelfde steek als waarmee je begon. Dit betekent dat als je de naald begint met een rechte steek je ook eindigt met een rechte steek.
Stap-voor-stap
Vergeet niet dat je de steken gaat breien zoals ze verschijnen. Dit betekent, als je een recht gebreide steek ziet, brei je deze recht, en als je een averecht gebreide steek ziet, brei je deze averecht. Als je de steken zou breien in de tegenovergestelde steek van hoe ze verschijnen, zou je verlengde gerstekorrel steek breien.
Begin door een rechte steek te breien.
… breng de werkdraad naar voren en brei een steek averecht…
…haal de werkdraad naar achter en brei een steek recht.
Brei verder waarbij je rechte en averechte steken afwisselt tot aan het einde van de naald.
Keer je werk om, en sinds je een oneven aantal steken hebt, beginnen en eindigen alle naalden aan de verkeerde kant met een averechte steek.
…plaats de draad achter je werk en brei een steek recht…
…haal de draad naar voren en brei een steek averecht…Ga verder met het afwisselen van rechte en averechte steken, waarbij je de steken breit zoals de verschijnen.